Apparaten en accessoires
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
Voorbereiding. 20min
Totaal 45min
6 porties
Ingrediënten
Hartige eiercustard
-
eieren4
-
volle melk100 g
-
zout½ tl
-
gemalen nootmuskaat1 - 2 snuifjes
Aardappel-spinaziesoep
-
uien gehalveerd80 g
-
olie20 g
-
knolselder40 g
-
wortelen in stukken (2 cm)100 g
-
aardappelen in stukken (2 cm)200 - 250 g
-
prei in schijfjes (1 cm)80 g
-
water800 g
-
1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta, huisgemaakt1 volle tl
-
gemalen nootmuskaat¼ tl
-
zout1 tl
-
gemalen peper¼ tl
-
250 g diepgevroren spinaziebladeren, ontdooidverse spinaziebladeren250 g
-
room 30% vet80 g
-
zout plus extra naar smaak
-
gemalen peper plus extra naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
8 g
Calorieën
797 kJ /
191 kcal
Vetten
12 g
Vezels
2.5 g
Koolhydraten
11 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Broccolisoep
15min
Rassolnik (gepekelde augurken soep)
1u. 20min
Romige vegan broccoli en kaas soep
1u. 15min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45min
Veelzijdige stevige soep
50min
Aardappel en amandel schijf met bonen en tomatensaus
50min
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Romige courgettensoep
25min
Aardappel-preisoep
40min